Hänger du på sociala medier är chansen stor att du liksom jag upptäckt det trendiga fenomenet små korta recept i videoformat. Allt som oftast är det någon typ av ost, gärna flera, som ska paneras och friteras. Klippens virala potential tycks stå i direkt relation till längden på eventuella mozzarellasträngar i den sista bildrutan.
Man kan raljera kring detta, men faktum är att jag är helt förhäxad av dessa klipp. Jag kan aldrig få nog. Matlagning är ett stort intresse, men det är nästan bättre att glo på anonyma Buzzfeed-händer som kavlar och knådar än att stå vid sina egna karotter. Det är givetvis helt uppåt väggarna.
Extra problematiskt blir det när man går på bluffen och köper idén att det är "jättelätt" att svänga ihop dubbelfriterade sötpotatis-pommes med tre olika sorters majonnäs, på en kvart hemma i köket. Allt ska ju friteras! Inte konstigt att hipstermössan Paul i Sveriges mästerkock, som dränker allt från ägg till grönkål i varm olja, går hem i stugorna. Men frityräventyr på hemmaplan slutar alltid med tårar, eldsvåda eller både och, det är sen gammalt.