Viktor får en av de första änglagåvorna: "Jag blev jätteglad inombords"

På söndag kommer Viktor Eriksson att få en gåva från stiftelsen "Ebbas änglar". En gåva som kommer ge hans musikskapande luft under vingarna.

2 april 2019 16:53

Den 7 april 2017 hände det som inte fick hända på Drottninggatan i Stockholm. En av dem som berövades livet i terrorattacken var 11-åriga Ebba Åkerlund. För att hylla sin dotters minne har Ebbas mamma Jeanette Åkerlund startat insamlingsstiftelsen "Ebbas änglar" som ger barn och unga möjlighet att utveckla sin talang. I år delas stipendierna för första gången under en minneskonsert i Stockholm och en av de som får en änglagåva blir 18-årige Viktor Eriksson från Katrineholm.

Han går andra året på KTC:s el- och energiprogram, men på fritiden är musikproduktion det stora intresset. Som 13-åring hamnade han av en slump i en musikstudio på ungkulturhuset Perrongen och blev förhäxad av mixerbordets möjligheter.

– Jag kände att det här verkligen var något för mig. Till en början lärde jag mig hur man som dj växlar mellan låtar för att få snygga övergångar, men allt eftersom jag lärde mig mer började jag göra egna låtar.

Via en dator kopplad till ett mixerbord i lägenheten på Norr ägnar han många timmar varje vecka åt digital musikproduktion. Han har redan låtar ligger ute på Spotify under sitt artistnamn Wictorious. Viktor har även spelat musik via lokalradiostationen Katrineholm FM.

– Att göra musik är som att måla, säger han.

Viktor skapar musik via Fruity loops, ett program fungerar som en arbetsstation för digitalt ljud. Via Ebbas änglar får han nu en full version av programmet med många finesser.

– Jag trodde inte att jag skulle få utses till en av dem som får priset och blev jätteglad inombords. Det här innebär att jag kommer att kunna utveckla mitt musikskapande på ett helt annat sätt. Jag kommer att kunna arbeta med andra som producerar musik i hela världen, förklarar han.

På söndag bär det av till Stockholm för minneskonserten och då kommer han att få gå upp på scen och ta emot ett diplom.

– Det känns pirrigt! Jag är inte så nervös än, men det kommer jag nog att bli när det är dags, säger Viktor Eriksson.

Stiftelsen Ebbas änglar

Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar verkar till förmån för barn i Sverige som saknar ekonomiska förutsättningar att utveckla sin talang och sina ambitioner inom främst det idrottsliga eller kulturella området.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa