Ungdomsverksamhet under samma tak

Med tungan rätt i mun klippte Pat Werner bandet som innebar att Ungdomsenheten är officiellt invigd. Nu finns all verksamhet som rör ungdomar inom öppenvården under samma tak.

17 februari 2017 17:00

På Oppundavägen 62 samlades i går skolpersonal, poliser, personal från socialförvaltningen och andra som arbetar med ungdomar. De var alla inbjudna för att fira invigningen av Ungdomsenheten. Här samlas nu under samma tak all verksamhet som rör ungdomar inom öppenvården. Här jobbar man förebyggande och med behandling av ungdomar som riskerar att hamna i riskzonen för droger och kriminalitet, eller redan har de problemen.

‒Att vi hamnar i samma lokaler innebär att vi kan använda våra resurser på bästa sätt för de unga och deras föräldrar. Det är inte alltid lätt att veta vad man behöver hjälp med och nu blir vi en väg in, säger Anne Johansson, som är enhetschef för "Öppna insatser", där Ungdomsenheten ingår.

Invigningen är också ett sätt att informera exempelvis oroliga föräldrar om att verksamheten finns.

‒Vi jobbar hårt, men ibland är det lätt att glömma att lyfta blicken och faktiskt tala om att här kan man få hjälp. Det ska inte vara dramatiskt att vända sig till socialtjänsten. Som förälder är det bara att ringa eller maila hit för att få hjälp och stöd. Då svarar en ungdomsbehandlare som kan lotsa vidare till rätt verksamhet. Som förälder är man ju den viktigaste i barnets liv, även om man ibland inte tror det som tonårsförälder, säger Anne Johansson.

Det är dags för socialnämndens ordförande Pat Werner att klippa det röda bandet.

‒Det målas upp många svarta bilder av socialtjänsten, men om det är något som ger en fin bild av socialt arbete, så är det detta. Ni är ständigt ute och informerar och arbetar operativt. Ni spelar en väldigt viktig roll och vi i nämnden är väldigt stolta och glada över ert arbete, sa Pat Werner innan han tog fram saxen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa