SD-kandidat förordade våld på nazistsajt

Jimmy Peppas som kandiderar för Sverigedemokraterna till kommunfullmäktige i Katrineholm förespråkade våld mot muslimer på en nazistisk sajt. Nu tvingas han lämna partiet.

17 januari 2018 07:15

Tidningen har i valrörelsens slutspurt publicerat en granskning av inlägg som gjorts på internetsajten Nordfront. Bakom den står den nazistiska kamporganisationen och partiet Nordiska motståndsrörelsen, NMR.

På Nordfront har tidningen funnit flera invandrarhatiska kommentarer som är gjorda av SD-kandidater runt om i landet.

Jimmy Peppas, nummer 11 på SD Katrineholms valsedel, ska i slutet av mars 2016 ha skrivit:

”Medborgargarde och träpåkar är vad som behövs! Annars kommer muhammedanerna att härja fritt så länge ingen reagerar och sätter dem handgripligen på plats!”.

För Aftonbladet medger Peppas att han kan ha uttryckt sig så, men att han egentligen inte tror att det är ”en lösning”.

”Men medborgarna måste känna sig trygga och kunna gå ut. De ska inte tappa förtroendet för systemet – då kommer folk att börja organisera sig och försvara sig”, ska han ha sagt till Aftonbladet.

Pensionären Jimmy Peppas tillägger för Aftonbladet att han själv är invandrare – från Grekland – och därför vet vad det innebär. ”Man har inte bara rättigheter när man kommer.”

Under fredagseftermiddagen meddelade Sverigedemokraternas presstjänst, enligt Aftonbladet, att Jimmy Peppas avsagt sin kandidatur och lämnar partiet med omedelbar verkan.

Tidigare i veckan tvingades en annan av partiets kandidater i Katrineholm, Anders Karlsson, dra tillbaka sin kandidatur och lämna partiet sedan KK avslöjat att han gjort rasistiska inlägg på Facebook.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa