Modeföretagare fick stipendium

Framlidne företagaren Carl Elmroth instiftade ett stipendium att utdelas av Katrineholm Rotaryklubb till en Katrineholmsentreprenör.

19 februari 2018 17:02

Vid måndagens Rotarylunch var det meningen att ägaren av leksaksföretaget Busbjörnen, Marcus Åberg Lagerstedt och modebutiken Topaz ägarinna Susanne Lindberg, skulle mota stipendiet. Nu kunde dock inte den förstnämnde närvara på grund av sjukdom.

Topaz ägare fick motta ett diplom och 10 000 kronor ur Rotarys president Lars Westerdahls hand. Stipendiet delades ut för fjärde gången och tanken är att det ska vara en ung entreprenör men det är inte ett krav.

Susanne Lindberg hör till dem som har en mångårig erfarenhet och en ihärdighet att driva sitt företag. Susanne Lindberg fick en möjlighet att presentera sig och sitt företag.

Åhörarna fick ta del av resan som började under trettiotalet uppe på Nybrogatan i Stockholm till dagens butik på Stensättersgatan i Katrineholm. Susanne Lindbergs beskrivning av företaget och hennes med- och motgångar fick varma applåder från de närvarande.

Hon passade även på att kritisera hyrespolitiken i centrum för småföretagarna, hon menade att hyran i Katrineholm håller samma nivå som den hon flydde från på Nybrogatan i Stockholm.

Medlen som utgör grunden till stipendiet förvaltas av en stiftelse och det är avkastningen som används för att dela ut stipendier.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa