Man dömd för sexuellt ofredande mot 13-åring

Den 13-åriga flickan somnade nära 34-åringen. Hon vaknande av att han hade ena handen innan för hennes bh och nöp henne i bröstet. Nu har den 34-årige katrineholmaren dömts för sexuellt ofredande, till 150 dagsböter.

5 januari 2018 06:30

Det blev sent i samband med en grillkväll och flera av gästerna övernattade hemma hos familjen. 13-åringen somnade i 34-åringens säng. Hon vaknade senare av att han nöp henne i ena bröstet.

Flickan har berättat att hon tog sin ena kudde med handen och slängde den mot väggen, för att visa att hon var vaken.

När hon gjorde det hoppade 34-åringen till, som om han blev förvånad. 13-åringen har berättat att hon kände rysningar i hela kroppen och obehag för att det var så läskigt. Hon visste heller inte vad hon skulle göra, eftersom 34-åringen är en närstående person till henne.

13-åringen rullade bort och lade sig mot väggen och tittade på 34-åringen, för att se om han skulle göra något mer. Då tryckte han ihop ögonlocken och låtsades sova.

Först berättade 13-åringen för några kompisar, vad som hade hänt. Sedan berättade hon för sin mamma, som blev jättearg och konfronterade 34-åringen och frågade vad han höll på med. Han sa att "det bara hände, att han bara vakande med handen där" och att det inte var sexistiskt.

Tingsrätten menar dock att 34-åringen agerat med uppsåt, att det är osannolik att ta sig innanför en bh med handen om man sover. 34-åringen ska också betala ett skadestånd på 10.000 kronor till 13-åringen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Bergius

Ämnen du kan följa