65-plussare bjöds på gala med fika och sång

Seniorgalan startades som en hyllning till de pensionärer som byggt upp det svenska samhället. För andra året i rad gästade galan Safiren och 600 personer hade fått fribiljetter.

30 januari 2018 07:00

Det var snudd på fullsatt under den första av två sittningarna när Seniorgalan gästade Katrineholm. Konceptet är inne på femte året och i år är hittills tolv städer bokade. Georgis Touma är initiativtagare och syftet är att tacka den generation som byggt upp samhället.

‒Jag hoppas att det växer och att jag kan nå varenda senior i Sverige med ett tack, säger han.

Själv kom han till Sverige från Syrien för 28 år sedan. Där och då fanns det en annan syn hur man tog hand om sina äldre och frågade dem om råd. Georgis Touma önskar att man kunde lyssna mer på deras erfarenheter i dag.

Den specialskrivna sången "Tack för att ni finns" inledde uppträdandet följt av en presentation av de sponsorer som möjliggör gratis inträde. Där fanns bland annat företrädare för fastighetsmäklare, banker, politiska partier, hälsokostförsäljare och en begravningsbyrå.

Ragnar Dahlberg var konferencier och berättade anekdoter från sin tid i tv-programmet Café Norrköping. Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström höll ett kort tal där han bland annat lyfte fram det nya äldreboendet intill Strandgården, Festival för mogna och sommarens fria bussresor för alla över 65 år. För sång och musik stod Towe Widerberg, Lotta Källström och Roland Engdahl.

‒Jag bor i Brevens bruk så det är jätteroligt att vara i Katrineholm och spela. Här har jag varit många gånger under mina 50 år som artist, säger Towe Widerberg.

Mest skratt och applåder drog gympaledaren "Majsan" som valde ut en överraskad Klas Andersson från publiken till sina gymnastikövningar.

Grannarna Hillevi Djupström och Gun Pettersson från Katrineholm gjorde sällskap till galan.

‒Det var så bra! Sångerskan var enastående och det var bara bra låtar som man gillar. Det är så trevligt att de anordnar Seniorgalan, det får de gärna göra om, säger Hillevi Djupström.

‒Visionen att tacka alla är bra. Det borde spridas till fler städer. Äldre bemöts inte alltid av samma respekt som förr, säger Gun Pettersson.

Mer om artisterna

Towe Widerberg: Sångaren är känd både från sin egen orkester och som sångare i Streaplers.

Lotta Källström: Artist som började spela offentligt som sextonåring.

Roland Engdahl: Spelar bland annat piano och trombon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa