Vegogrilla i sommar mot torka och vattenbrist

Det underbart soliga och varma vädret bjuder verkligen in till mysiga grillkvällar. Men torkan och vattenbristen skadar allvarligt jordbruket. Så var vänlig och grilla inte kroppsdelar från döda djur i sommar.

Insändarskribenten uppmanar alla att lägga grönsaker på grillen i sommar i stället för kött.

Insändarskribenten uppmanar alla att lägga grönsaker på grillen i sommar i stället för kött.

Foto: TT JANERIK HENRIKSSON /

Övrigt2018-02-24 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läget blir allt mer desperat med omfattande skogsbränder och bönder som varnar för dåliga skördar. Kött slukar enormt mycket vatten och odlingsmark.

I framtiden kan det bli riktigt hett då köttindustrin spyr ut allt mer växthusgaser. Totalförbrukningen per svensk av kött i slaktvikt har ökat från drygt 50 kilo till 85 kilo mellan 1960 och 2017, enligt Jordbruksverket. Det är inte hållbart.

Våga sommargrilla växtbaserat för livets skull! Det vinner alla på – även djuren som inte vill dö för att du ska få grilla.

Jonas Norberg