Men det finns en veterantour i Sverige – och där går det riktigt bra.
I maj 2016 gick tävlingens yngste, 50-årige Rodny Wängåker, till Sverigefinal där han slutade femma i det meriterade fältet. Wängåker är med och tävlar i år igen, och den här säsongen har han fått med sig två kompisar med Katrineholmsbakgrund, Mats Wangenfors och Thomas Lindén.
– Mats Ganebring skulle också ha varit med, men han drog sig ur. Nu har vi kört ett antal tävlingar och det har gått ganska bra, berättar Rodny Wängåker.
Bäst har det gått för Norrköpingsbon Thomas Lindén, med en bowlarbakgrund i KAIK, som placerade sig sexa i Skövde och även gick till final i Vårby och Nyköping. Till final i Nyköping gick också Mats Wangefors, där han kom fyra. Rodny Wängåker kom femma i Göteborg, men missade helt i hemmahallen i Nyköping, där han i vardagslag spelar för BK Brio.
I det totala sammanhanget ligger Lindén femma och Wängåker åtta. Målet är förstås att ta sig till den slutliga finalen i Nyköping i maj med 121 500 kronor i prispengar. Totalt på touren spelar man om drygt 650 000 kronor!
Därför är det inte så konstigt att man hittar flera före detta landslagsmän i startfältet, det finns till och med en världsmästare i form av Tomas Leandersson.
– Han är nog amatörvärldens bäste bowlare genom tiderna, säger Wängåker.
Kan ni mäta er med dem?
– I år har det gynnat de som har några käglor i handicap. Jag tror att Thomas Lindén till exempel hade 28 poäng per serie när touren drog igång, nu har det krympt lite. Själv har jag i stort sett ingenting eftersom handicapet baseras på fjolåret och då hade jag min bästa säsong någonsin, med cirka 225 i snitt. Men när det kommer till final så brukar de bästa bowlarna ändå vinna oavsett handicap, säger Rodny Wängåker.
Det återstår två tävlingar, Nyköping och Ängelholm, av de totalt sju och närmast på tur är det Nyköping 11–12 februari.
Det gäller att komma bland de tolv bästa för att ta sig direkt till finalen. Men det finns ytterligare några chanser om man är bland de 40 bästa.