Vilket (S)vek mot demenssjuka medborgare

Joha Frondelius (KD) har tillsammans med flera av sina lokala partikamrater skrivit insändaren. Arkivfoto

Joha Frondelius (KD) har tillsammans med flera av sina lokala partikamrater skrivit insändaren. Arkivfoto

Foto: Jimmy Persson

Insändare2022-09-08 22:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi Kristdemokrater blir mycket upprörda när vi läser reportaget i KK om platsbristen för demenssjuka medborgare.

Vilket svek mot sjuka personer och anhöriga. Hur är det möjligt efter alla fastighetsinvesteringar som gjorts? Alla som levt eller lever med en demenssjuk människa vet att varje minut, timme och dag är en evighet om anhörig ska ansvara för den dagliga skötseln.

Demens är en dödlig hjärnsjukdom. Även om du får hemtjänst under ett antal gånger per dygn så saknas hjälpen dom flesta timmarna på dygnet. Även korttidsboende blir opersonligt eftersom du sällan får flytta med egna möbler eller tavlor. Det är mycket information som göms undan för oss oppositionspolitiker när det gäller information om platsbristen för dementa och om den nya storskolans start som just nu ej är en färdig skola. Och vad händer med alla skolor som blir tomma efter alla nyöppnade skolor?

Vi blir mörkrädda hur detta hanteras politiskt. Är katrineholmarna nöjda? Är det så Socialdemokraterna hanterar sina medborgare och personalen i kommunen? Vi lovar att städa upp efter Socialdemokraternas misslyckanden. Vi tar alla människors vardag på allvar, yngre som äldre. Sossarna behöver en lång pausvila efter 100 års styrning av Katrineholm. Vi är bredda att ta över och leda kommunen tillsammans med partier som förstår det lagliga allvaret i leverans av skola, vård och omsorg.

Vi kristdemokrater och liberaler var dom enda partierna som var motståndare till nedläggningen av äldreboendet i Sköldinge, Malmgården. Det är dags att leverera barn- och äldreomsorg utifrån dom skrivna löftena till medborgarna.