Vilket motorstopp det blev igen

En av flera unika bilar som fanns att titta på under Motorstoppet i lördags.

En av flera unika bilar som fanns att titta på under Motorstoppet i lördags.

Foto: Isac Lifvakt

Insändare2023-10-06 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under lördagen den 30 september fylldes Katrineholm med motorfordon från när och fjärran. Evenemanget Motorstopp lyckades fylla Köpmangatan, Stortorget och Drottninggatan med alla typer av fordon från amerikanare, veteranbilar, traktorer och mc med mera.

En kommentar i nät KK från Therese Larsson, projektledare för evenemanget säger allt: "Dagen har varit helt fantastisk. Vi har slagit utställarrekord i centrum. Jag trodde det skulle bli svårt att slå förra årets succé, men det har vi gjort med råge. Vi har uppskattat att det var någonstans mellan 250 och 300 bilar nere i centrum."

Motorintresset är enormt stort i Katrineholm med omnejd. Att komma ner till centrum och mötas av besökare, från nyfödd till senior värmer ett stort motorhjärta.

Att hela evenemanget Motorstopp dessutom är fritt från inträde stärker möjligheten att visa på mångfalden till motorintresserade. Alla är välkomna.

Stortorget visar ännu en gång på möjligheten att vara ett öppet vardagsrum för evenemang som detta. Lätt att parkera utställningsfordon för visning. Och lätt att ”kika” in för alla som passerar med bil, buss och tåg. Det väcker intresse. Betänk att tåget som passerar precis utanför torget har många tusentals tittare som får med sig ett minne av Katrineholm som en modern nutida kommun som öppnar dörren för motorintresset plus övriga evenemang. Svårslaget? Ja, det kan det vara när torget täcks av en byggnad i närtid. Då stängs fönstret för alla förbipasserande med bil, buss och tåg!

Tusen tack till Plus Katrineholm för arrangemanget och vädret.