Viktigt att coronaregler följs på äldreboenden

Insändare2020-07-09 05:22
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Urförbannad. Till Igelkottens äldreboende kommer det många besökare som inte förstår reglerna, Jag ska upprepa dessa och hoppas att ni kan läsa, Det får komma två besökare åt gången och man ska sitta på varsin sida om plexiglaset. Förra veckan var det flera besök som inte följde reglerna. 

I trafiken om du kör ihjäl någon döms du för vållande till annans död men om du drar in corona så slipper du straff. Tänker ni inte på dessa människor som på grund av rädsla inte varit utanför dörren sedan början på mars. Ska ni tvinga kommunen att ha vakter och risken finns att plexiglaset tas bort.

Straffa inte alla som bor här. Får vi in smittan kanske du ska komma och jobba i full skyddsutrustning i värmen och jag tror att om vi får in smittan kommer ni skylla på personalen. Men det kanske var du som tog hit den.

Jag vill inte träffa mina kära vid dödsbädden, Ge oss en chans att få träffa dom ganska snart. Visa hänsyn mot oss äldre. Vi vill också bli fria och ut och resa till våra barn och barnbarn. Visa respekt mot alla äldre och multisjuka, Tänk en gång extra, var det värt att ignorera reglerna.