"Viktigast att våra reporter skriver reportagen"

Ida Lithell, chefredaktör på Katrineholms-Kuriren, förklarar varför föreningsreferaten har försvunnit ur tidningen.

Ida Lithell, chefredaktör på Katrineholms-Kuriren, förklarar varför föreningsreferaten har försvunnit ur tidningen.

Foto: NTM

Insändare2023-10-14 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stort tack för era insändare om föreningsreferaten. Efter även samtal och mejl om att vi tar bort dem från den tryckta tidningen, anser jag att ett lite mer uttömmande svar är på sin plats.

Svaret är att vi i dag inte har resurser som kan hantera föreningsreferaten. Referaten sköttes tidigare av en resurs på Eskilstuna-Kuriren, där vi inom Sörmlands Media har kunnat dela resurser mellan titlarna. Katrineholms-Kuriren, liksom övriga titlar inom Sörmlands Media (Eskilstuna-Kuriren och Södermanlands Nyheter) genomför nu en förändring i bolagsstrukturen. Från och med den 1 november 2023 kommer titlarna att tillhöra bolaget NTM Media AB. Sörmlands Media finns därmed inte kvar. 

Detta innebär i praktiken att vi tar hem så mycket vi kan till Katrineholms-Kuriren, att vi låter den lokala journalistiken och den lokala reporterkraften få större utrymme. Men det innebär också att vi inte har möjlighet att behålla allt som vi tidigare gjort och delat mellan titlarna. 

Majvor Lind skriver i sin insändare att ”Föreningsreferaten är ju färdiga reportage som måste vara enkelt att ta hand om, och är underskriven av en fysisk person som står för innehållet.” För mig är det viktigast att våra reportrar på tidningen skriver reportagen, att vi bottnar i det lokala och att allt som publiceras har genomgått sedvanlig nyhetsvärdering.

Det handlar helt enkelt om att använda resurserna på bästa vis. 

Hoppas ni vill följa med på resan framåt!