Viadidakt följer lagen och erbjuder sfi året runt

Enligt lagstiftningen  ska utbildningen ska bedrivas kontinuerligt under hela året och vi erbjuder därför utbildning under hela sommaren, skriver Helena Gärtner (M), ordförande i Viadidaktnämnden. Arkivbilder

Enligt lagstiftningen ska utbildningen ska bedrivas kontinuerligt under hela året och vi erbjuder därför utbildning under hela sommaren, skriver Helena Gärtner (M), ordförande i Viadidaktnämnden. Arkivbilder

Foto: Jens Alvin/Josefin Lundin

Insändare2023-05-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Alla behöver semester – även vi som pluggar på sfi".

Utbildningen svenska för invandrare (sfi) på Komvux är en frivillig skolform. Viadidakt erbjuder utbildningen i enlighet med gällande lagstiftning, förordning om vuxenutbildning (2011:1108). I paragraf 25 framgår det att: "Utbildningen ska bedrivas kontinuerligt under hela året" och vi erbjuder därför utbildning under hela sommaren.

Vi har förståelse för att många vill ha semester på sommaren, men förhåller oss till den lagstiftning som finns. Insändarskribenten skriver att vi tidigare har haft två veckors ledighet under sommaren. Det stämmer inte och är troligtvis ett missförstånd, då vi förra sommaren hade två veckors hemstudier. 

På Viadidakt gör vi vårt yttersta för att erbjuda utbildning med hög kvalitet på alla nivåer, där Komvux har kursstarter under hela året. 

Helena Gärtner (M), ordförande i Viadidaktnämnden.
Helena Gärtner (M), ordförande i Viadidaktnämnden.