Vi vill inte ha något nytt skrytbygge på torget

Insändare 24 november 2022 11:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nytt förslag till ”torghus”. Hur kan man anse att det nya husförslaget har anpassats till omgivningen? Detta har ju ingen som helst anpassning vare sig till ”Framtidenhuset” eller dess så kallade pendang på motsatt sida eller de gamla byggnaderna mitt emot tänkt nybyggnad. Det finns inga vita höga lådor med illgröna inslag i närheten. I så fall är jag blind.

Tänk om Katrineholms politiker någon enda gång kunde lyssna till sin befolkning i stället för att i all maktfullkomlighet köra sitt eget race rätt in i galenskapen.

Åttio procent av Katrineholms befolkning vill inte ha något nytt skrytbygge på torget. 

Här anlitar sig Tegelstaden av  White Arkitekter, som är en stockholmsbaserad arkitektbyrå, för att ta fram ritningar till ett hus knappast någon vill ha. De tycks ju fullkomligt strunta i allt vad anpassning heter. Katrineholm är en liten kommun med en liten stadskärna och då är anpassning ännu viktigare. Arkitekterna vill ju bara experimentera och göra det som känns trendigt för dem. Det är sorgligt att kommunens styrande ställer sig bakom en sådan ful och tråkigt utformad byggnation som KK redovisar idag.

Måste det absolut uppföras ett hus på torget bör färg och form justeras. Ett hus med en hög och bred arkadgång så det blir en öppning ut mot resecentrum skulle kunna accepteras, alternativt två mindre välanpassade byggnader.

Tycker för övrigt att det räcker med ett missanpassat skrytbygge i Katrineholm. Jag avser ”runda” huset vid gamla brandstationen.


 
 
 
 
 
 
Byggplaner på Stortorget

Insändare: Skrota planerna på att fördärva vårt torg

Skrota planerna på att fördärva vårt torg

Insändare: Med rätt hus kan det bli fint på torget

Med rätt hus kan det bli fint på torget
Visa fler
Läs mer!

Här är huset som toppar listan - är dyrast i Katrineholms kommun

Fastighetsaffärer
Här är huset som toppar listan - är dyrast i Katrineholms kommun

Huset på Malmvägen 7 i Strångsjö, Katrineholm sålt för andra gången på kort tid

Fastighetsaffärer
Huset på Malmvägen 7 i Strångsjö, Katrineholm sålt för andra gången på kort tid
Visa fler
Ämnen du kan följa