Vassa glasbitar regnar över Vingåkersoppositionen

"Kommer den S-ledda oppositionen i Vingåker fortsätta sin inslagna väg med stenkastning i sitt glashus kommer många vassa glasbitar att regna", skriver Charlotte Prennfors (M), Robert Davidsson (C) och Lennart Andersson (KD). (Arkivbilder)

"Kommer den S-ledda oppositionen i Vingåker fortsätta sin inslagna väg med stenkastning i sitt glashus kommer många vassa glasbitar att regna", skriver Charlotte Prennfors (M), Robert Davidsson (C) och Lennart Andersson (KD). (Arkivbilder)

Foto: Stina Järperud/Pontus Kinnander/Philip Dahl/Anton Swärdhagen

Insändare2023-02-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi står inför tuffa utmaningar i Vingåkersbygden. Inom M, C och KD koncentrerar vi oss på att skapa ordning och reda, hitta vägar framåt för att höja kvalitén, hålla ihop kommunens verksamheter, jobba smartare och öka effektiviteten. Allt för att i möjligaste mån undvika neddragningar inom vård, skola och omsorg de kommande åren. 

Under tiden lägger oppositionen (S, MP, V och VTL) sin kraft på att sätta käppar i hjulen och förvränga fakta i stället för en seriös oppositionspolitik. Tänk om de la en del av sin betalda politiska tid på att ta fram förslag på hur vi kan effektivisera kommunen, förbättra servicen för våra invånare och hur fler barn ska kunna se sina föräldrar gå till jobbet samt hur vi får fler invånare och skattebetalare. Konstruktiva politiska förslag från S, V, MP och VTL lyser med sin frånvaro.

I uttalanden och insändare hävdar S, V, MP och VTL att de politiska kostnaderna ökar. Men de låter bli att berätta att vi samtidigt gör andra justeringar som totalt sett sänker de politiska kostnaderna. De glömde visst även att sossarna själva utnyttjar arvodesreglerna för egen ekonomisk vinning genom att dela upp oppositionsrådsposten på ett sådant sätt att den S-märkta före detta kommunstyrelseordförande får ut både oppositionsrådsarvode och politisk pension samtidigt som hon kan kvittera ut sammanträdesarvoden.

Vi är överens med SD om att det behöver bli ordning och reda i kommunen, att kommunstyrelsen inte ska vara en diversehandel utan ges mer tid åt att följa och hålla ihop koncernen. Vi är också överens om att de politiska kostnaderna inte ska öka och att vi ska fortsätta en översyn.

Kommer den S-ledda oppositionen i Vingåker fortsätta sin inslagna väg med stenkastning i sitt glashus kommer många vassa glasbitar att regna. Vi hoppas dock fortfarande på att vi alla hittar våra roller och kan föra en konstruktiv dialog runt viktiga politiska sakfrågor som gynnar våra invånare i Vingåkersbygden.

Charlotte Prennfors (M).
Charlotte Prennfors (M).
 
 
 
 
 
 
Läs mer om