Varning för smuggelhundar

Gun Lundman varnar för att köpa valpar som inte är svenskfödda och registrerade. Dessa tio små golden retrievervalparna hittades nyligen i Malmö och hade förvarats trångt och varm i bagageutrymmet på en bil hela vägen från Ungern.
ts trångt och varm i bagageutrymmet på en bil. Nu åtalas tre män för djurplågeri och grov smuggling.

Gun Lundman varnar för att köpa valpar som inte är svenskfödda och registrerade. Dessa tio små golden retrievervalparna hittades nyligen i Malmö och hade förvarats trångt och varm i bagageutrymmet på en bil hela vägen från Ungern. ts trångt och varm i bagageutrymmet på en bil. Nu åtalas tre män för djurplågeri och grov smuggling.

Foto: Polisen

Insändare2021-12-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stöd inte hundsmugglarna utan anlita organiserade hunduppfödare som är kompetenta, erfarna och kvalificerade på sina hundraser. Köp svenskfödda registrerade valpar som är stambokförda och kräv svensk id-handling för din valp. Svenska Kennelklubbens registreringsbevis omfattar all information om din valp.

Valpen ska vara id-märkt, vaccinerad, avmaskad, försäkrad och veterinärintyget ska vara max sju dagar gammalt. Köpeavtalet ska skrivas på i dubbla exemplar. Välj uppfödare med omsorg och träffa alltid uppfödaren och tiken med valparna i deras hemmiljö. Var noggrann vid valpköp och ta gärna hjälp av en erfaren och hundkunnig person.