Värmbols FC vill lyfta fotbollsverksamheten

Anders Gölevik, ordförande Värmbols FC, svarar en insändare, publicerad den 18 december, som var kritisk till föreningens nya satsningar.

Anders Gölevik, ordförande Värmbols FC, svarar en insändare, publicerad den 18 december, som var kritisk till föreningens nya satsningar.

Foto: Björn Andersson

Insändare2021-12-21 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Värmbols FC - en uppochnervänd pyramid" publicerad den 18/12. Skribenten blandar ihop päron och äpplen, har inte kontrollerat fakta och använder sig av förvånansvärt hårda ord. 

Under de senaste fyra åren har barn- och ungdomsverksamheten strukturerats och omorganiserats. Detta beroende på att föreningen hade tappat i barn- och ungdomsverksamheten. Mikael Skoglund har varit ansvarig för detta arbete och gjort det på ett utmärkt sätt. Arbetet har bl.a. omfattat spelarutbildningsplaner för respektive åldersgrupp och kompetensutveckling av våra ledare.

Detta har gett resultat. Under den gångna säsongen har vi totalt haft ca 200 spelare i föreningens verksamhet. Till säsongen 2022 har vi träningsgrupper i alla åldersgrupper, från de lägsta åldersgrupperna t.o.m. juniorerna. Någon deltagaravgift på 2500 kr förekommer inte. Utöver den återkommande träningsverksamheten har vi haft särskilda skollovsaktiviteter, öppna för alla barn, samt ”fredagsmys” där barn och ungdomar har tränat och umgåtts över åldersgrupperna.

Föreningen har också under hela säsongen haft ”extra träningar” som även är öppna för andra föreningars spelare. För att bedriva en så omfattande verksamhet behövs engagerade och duktiga ledare och det har föreningen. De har gjort ett fantastiskt arbete. Efter fyra år som ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten har Mikael Skoglund valt att sluta. Dennis Gunnar blir nu ansvarig för det fortsatta arbetet med barn och ungdomar.

Vissa träningsgrupper/åldersgrupper har många barn. Vi har då haft flera lag inom respektive grupp, vilket medfört att alla har fått spela matcher. Att ungdomsspelare inte fått speltid p.g.a. för stora grupper stämmer inte. Däremot har vissa spelare i A-truppen fått lite speltid, som berott på ett utsatt tabelläge och pandemirelaterade orsaker.

Värmbols FC vill lyfta fotbollsverksamheten i KFV-regionen och gärna göra detta i samarbete med andra föreningar. Vi har ett bra samarbete med KAIK och goda relationer med många andra föreningar. Rekrytering till A-lagsspel bör i så stor omfattning som möjligt gå via ungdomsverksamheten och dess juniorlag. Detta vill vi åstadkomma med en satsning på vår juniortrupp. Grunden för en bra juniortrupp är bra verksamhet i de yngre åldrarna.