Värmbols FC - en uppochnervänd pyramid

Insädarskribent tycker att verksamheten i Värmbols FC drivs på fel sätt. Hen tycker att klubben ska bygga ett stabilt div 2-lag innan man gapar över Superettan.

Insädarskribent tycker att verksamheten i Värmbols FC drivs på fel sätt. Hen tycker att klubben ska bygga ett stabilt div 2-lag innan man gapar över Superettan.

Foto: Anders Göransson

Insändare2021-12-17 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste i KK om oron i Värmbols FC och kan inte låta bli att förundras över den märkliga förändringen som skett i klubben de senaste åren. Från att ha varit den förening som bedrivit en sprudlande ungdomsverksamhet och varit duktiga på att få fram egna fotbollsspelare, till att ha blivit en märklig smörja av fina ord och taskspeleri bakom kulisserna.

Jag har alltid trott att man bäst bygger en sådan här verksamhet underifrån. Utbilda barn och ungdomar till fotbollsspelare och låta dom växa upp i en föreningsmiljö där lek, träning och gemenskap blir ett fast fundament i botten och att det sedan blir en pyramid mot någon form av "elit". Istället slår man i VFC undan fundamentet och har fått en pyramid som håller på att vittra sönder från grunden.
Är det då konstigt att VFC tappar ungdomar och vuxna spelare till andra klubbar. Nej!

Ungdomar i 15-16-årsåldern ska betala 2 500 kronor för att få träna i klubben men är inte garanterade speltid i matcher/seriespel/cuper och har fått nöja sig med träningar, en vattenflaska, träningströja, strumpor och byxor.

I veckan som gick hade man en "provträning" för gamla och nya spelare, i övre ungdomsåldrarna, som lockade närmare 40 att träna. Därav ska sedan klubben sedan välja ut ett 20-tal som ska få ingå i truppen, resten som "blev över" får söka sig till andra föreningar eller sluta spela fotboll, trots att de varit i VFC i många år.

Hur tänker styrelsen med Anders Gölevik i spetsen? Se till att bygga upp pyramidens grund istället och bli först ett stabilt div 2-lag innan ni gapar över Superettan.