Varför ställs inte Katrineholm Cup in?

Signaturen "Undrande fotbollsintresserad" tycker att Katrineholm Cup inte borde genomföras i år på grund av pandemin. Här en bild från turneringen 2018.

Signaturen "Undrande fotbollsintresserad" tycker att Katrineholm Cup inte borde genomföras i år på grund av pandemin. Här en bild från turneringen 2018.

Foto: Hilda Djupenström

Insändare2020-07-24 05:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har fått till mig att ungdomsturneringen Katrineholm Cup ska genomföras. Är detta verkligen möjligt? Ska ungdomar med föräldrar och vuxna ledare från andra delar av landet tillbringa flera dygn i Katrineholm trots rådande pandemi och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om distans med mera.

 Hur ser kommunen på detta? Har tillstånd givits? Har polisen gett sitt tillstånd? 

Är inte Sportcentrum att anse som EN (1) anläggning precis som Astrid Lindgrens Värld till exempel, där två scener med hundratals meter emellan ansågs vara ETT (1) evenemang med begränsningen 50 personer.

En endagarsturnering under kontrollerade former är en sak, men flera dagar med övernattningar och matbespisning och övrig social kontakt...?
Här ställs hela Katrineholmsveckan in trots att flera av evenemangen hade kunnat genomföras som enskilda händelser, men Katrineholm Cup kör på som om inget har hänt! 

Det blir ingen bra PR för klubbarna som går med på att genomföra detta om turneringen bidrar till smittspridning. 

Vad är så speciellt med denna turnering jämfört med alla turneringar som ställts in i landet? 

Vem tar ansvar?