Varför ska danskar demonstrera i Sverige?

Kan någon vettig människa förklara för mig varför en ledare för ett danskt högerextremistiskt parti kan få demonstrationstillstånd i Sverige? skriver signaturen "En som bara undrar".
Bilden: Kravallutrustad polis tar sig förbi en barikad vid Ringdansen centrum under upploppen i Navestad i Norrköping på påskdagen.

Kan någon vettig människa förklara för mig varför en ledare för ett danskt högerextremistiskt parti kan få demonstrationstillstånd i Sverige? skriver signaturen "En som bara undrar". Bilden: Kravallutrustad polis tar sig förbi en barikad vid Ringdansen centrum under upploppen i Navestad i Norrköping på påskdagen.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Insändare2022-04-22 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kan någon vettig människa förklara för mig varför en ledare för ett danskt högerextremistiskt parti kan få demonstrationstillstånd i Sverige? Har han inget eget land där han kan demonstrera? Eller kommer han hit bara för att få fart på invandrardebatten igen så Sverigedemokraterna kan framstå som ett bra parti att rösta på. 

En kan ju undra varför vi hela tiden måste skymfa muslimerna, genom att fixa till rondellhundar eller koranbränningar. Vore det inte bättre att engagera sig i något bättre som klimatfrågan eller kriget i Ukraina?