Varför försämra för de svagaste?

Insändare 2 juni 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Region Sörmland och Katrineholms kommun har tagit ett, för funktionshindrade, drastiskt beslut. Vi som har trehjuliga cyklar måste betala 2 500 kronor om vi vill behålla den, annars ska den återlämnas. 

Vad gör den som inte har pengar att lösa ut sin, kanske, gamla cykel? Lämnar igen den? Javisst, men hur tar man sig då ut för att köra matvaror och åka till kompisar? Att konditionen stärks, självkänslan också, samt att det kan vara enda sättet att ta sig till något, är inget man brytt sig om.

Under senaste åren, har allt fler kommuner och regioner stramat åt för funktionshindrade. Det verkar trendigt att ta från den allra svagaste gruppen Och vi vet ju varför, den gruppen protesterar minst. 

Som tur är finns tuffa föräldrar och handlingskraftiga medlemsorganisationer. Det är valår, nu kan vi visa vårt missnöje. Jag tycker partier som röstat nej till det ovan ska träda fram så vi kan sovra bort okänsliga partier. Med alla prishöjningar i samhället i övrigt, kom kravet ovan som ett slag i ansiktet! 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa