Varför är restaurangen fortfarande stängd?

Insändare 2 augusti 2022 07:44
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vingåkers kommun, jag undrar varför restaurangen på Humlegården fortfarande är stängd. Så många som väntar och väntar. 
För flera år sedan kunde många ensamma få en liten stunds social kontakt var dag. Ett mål mat i goda vänners lag. Betydelsen av detta var stor för dessa människor. Även dom som bor där men inte delar avdelning kunde få njuta en måltid tillsammans. 

Tiden har gått och tyvärr börjar åren och sjukdomar sätta spår. Känns så ledsamt att stå bredvid och se att det lilla som gjorde livet lite lättare en stund, tagits ifrån dom. Inte minst efter en svår tid med coronan och ensamheten det inneburit. 

Reflektion: Varför har cirka 70 pallkragar ställts på innergården fyllda med jord och därtill varningssystem i alla. Har följt detta projekt och tyckt det var lysande, närodlat till dom boende. Mår dåligt att se att inget såddes och ingen bryr sig.

Vad var tanken, måste inte våran kommun se till att fullfölja de investeringar som gjorts? Frågasätter kompetens. När en närstående flyttade in för cirka 3 år sedan skulle det komma en godisvagn en gång i veckan, där man kunde få köpa sig en godisbit och en tidning. Det försvann snart. När min faster bodde där på 80-talet fanns både en kiosk och en pub.

Vad väntar mig när jag är där, är det ättestupa?


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa