Vård- och omsorgspersonal – 2022 års änglar!

Insändare 14 februari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi hyllar personalen inom vård och omsorg. Pandemin har förändrat oss på olika sätt. Ofrivillig ensamhet har fått en ny betydelse. Många äldre och yngre har varit mer eller mindre inlåsta i sina hem. Hur detta har påverkat oss kroppsligt och psykiskt får framtiden visa. 

En stor personalgrupp som jobbat inom vård och omsorg har inte haft någon möjlighet att jobba hemifrån. När jobbet är relaterat till en fysisk kontakt 24 timmar om dygnet så har säkerheten mellan personal och vårdbehövande inneburit nya skyddskläder. Idag är skyddet i form av munskydd, visir, skyddsrock och gummihandskar fortfarande en del av jobbet. I snart två år har personalen skyddat mot smittrisken av covid. Att förstå hur mycket extrajobb det är med skyddskläder vid varje arbetspass behöver nog förklaras av personalen själva. Vid varje besök timma efter timme ska skyddskläderna av och på! Tungt att andas genom munskydd. Svårt att prata till boende eller patient på grund av munskydd och visir.

Vi är också tacksamma för den lojalitet som medarbetarna visat mot boende och patient genom att jobba övertid och med kort varsel bytt arbetstider. Hela arbetspasset är påverkat av detta lilla virus som förändrat en hel värld. Vi förstår inte allt, men vill redan nu be arbetsgivare att uppmärksamma personalgrupper med personligt fysiskt jobb! Hur ska vi kunna tacka vård och omsorgspersonalen så att vi aldrig glömmer deras insatser varje dag och natt? 

Vi vill tacka alla er som gjort något långt utöver det vanliga. Ni är 2022 års änglar av stora mått! Arbetsgivare – gör något annorlunda och oförglömligt för personalen inom vård och omsorg.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa