Var inte fisförnäm – bli pruttnödig

Insändare 18 juli 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Regeringen har som ambition att hela Sverige ska leva genom nät med fiberkabel. Är det inte dags att politikerna, om de verkligen vill se Sverige leva, besparar sociala skyddsnätet och ger folk råd till fibrer i maten, så vi alla kan lägga en bra kabel, för att slippa belasta det sköra nätet eller kanske riskerar att hälsa hem för tidigt?

Livsmedelsverkets kostråd är, ät mycket frukt, grönt och baljväxter men det äts istället mycket kött, mjölk och ägg! Vi lider inte brist på protein, utan på kostfibrer, en allsidig växtbaserad kost rättar till det.

Frukt, grönt och nötter, som är bra för oss, är dyrt, medan djurprodukter, som inte är bra för oss och plågar djuren, subventioneras med miljontals kronor årligen. Det är ett hot mot folkhälsan!

Lättnader görs för djurproduktion, fler djur avlas fram, ser bra ut i statistiken, mera, mera kött, utan hänsyn till djur eller folkhälsa. Med det draget orsakar politikerna samhället ännu större påfrestningar på vården, när färre har råd att äta hälsosamt och fler kommer drabbas av välfärdssjukdomarna eller tarmcancer. Ännu fler djur lider, då många genom plånboken styrs till att konsumera kött, ägg och mjölk!

Allas hälsa gynnas av ett proteinskifte, så för att inte hälsa hem innan politikerna får tummen ur, var inte fisförnäm, bli lite pruttnödig, rädda djuren och dina tarmar, så kan du avföras från statistiken och slipper bli en förstoppning i vårdkön!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa