Valla IF vill se aktivitetsparker före idrottshallar

Vi i Valla idrottsförening, utanför Katrineholm investerar tre miljoner kronor på en aktivitetspark med fokus på spontanidrottande och rörelseglädje. Skriver Mathias Fredriksson projektledare.

Vi i Valla idrottsförening, utanför Katrineholm investerar tre miljoner kronor på en aktivitetspark med fokus på spontanidrottande och rörelseglädje. Skriver Mathias Fredriksson projektledare.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Insändare2020-08-15 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare: "Öka rörelseglädjen för unga med moderna idrottshallar" publicerad den 12/8.

Anna Iwarsson med flera skriver en intressant och absolut viktig insändare i Katrineholms-Kuriren den 12 augusti 2020. Man önskar rusta upp idrottshallar för att på så sätt väcka rörelseglädjen hos framtidens barn och unga. Man hänvisar sedan till forskning som beskriver att utformade idrottshallar och idrottsanläggningar ökar den fysiska nivån. Så långt allting gott. Men att öka den fysiska nivån på dem som redan finns i hallen, och att aktivera de barn och unga som aldrig hittar dit är inte samma sak. Även jag håller med om att idrottshallarna ska hållas uppdaterade och i bästa fall renoverade.

Men man har nog svårt att nå ut till den målgrupp man behöver nå ut till – inaktiverade barn och unga i hemmet. Det krävs en aktiv handling för att ta sig till, och ta sig in i idrottshallen. Idrottshallen i sin tur kräver bokade tider i sämsta fall, och många gånger kostar pengar i form av medlemskap i förening eller egna hyreskostnader.

Vi i Valla idrottsförening, utanför Katrineholm investerar tre miljoner kronor på en aktivitetspark med fokus på spontanidrottande och rörelseglädje. Parken är öppen för alla, året runt dygnets alla timmar. Parken utformas på ett lekfullt och nytänkande sätt för att alla ska ryckas med. Det är så vi når ut till rätt målgrupp, det är vad vi tror. Vi behöver väcka ett intresse för motion och rörelse redan i unga år, och därför tror vi på Valla IP på en aktivitetspark. Fler spontanidrottsytor behovs, inte idrottshallar.

Parken står klar i september 2020. Välkomna att besöka oss!