Vad är det för fel på Löfven?

Insändarskribenten tycker att  Stefan Löfven var tafatt i TV när han förklarade statens misslyckande att hindra den våldspiral i landet som utbrutet.

Insändarskribenten tycker att Stefan Löfven var tafatt i TV när han förklarade statens misslyckande att hindra den våldspiral i landet som utbrutet.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2019-11-23 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SVT:s Agenda söndagen den 17 november blev en katastrof för regeringen när Stefan Löfven förklarar statens misslyckande att hindra den våldspiral i landet som utbrutet 2019. Den tafatthet som landets statsminister uppvisat har kommenterats bland annat i Aftonbladet.
Att kommentera det ökade våldet och vad regeringen vill göra med skola och fler poliser blev liksom ett försök att lugna ängsliga pensionärer på ett pensionärsmöte. Är det fel på regeringen? När ett för landet viktigt ämne tas upp i TV med mest allmänna ord i stället för att med sakkunniga på området, förklara orsakerna och vilka åtgärder som nu behövs för att hindra våldet och kriminellas brott. Inte när en utredning blir klar om några år.

Är det fel att Löfvens partikamrat justitieministern inte kunnat leda honom till ett mera innehållsriktigt uttalande? Istället för allmänna uttalanden som är mest allmängods för väljarna

Statsministern svar på frågor om oron i landet ger inte svar på en framtid när staten fått flera poliser. Svaren lämnar ett vakuum efter sig.