Vaccinera dig – för allas bästa

Signaturen "Orolig" anser att vi måste bygga upp ett förtroende mot samhället, så att alla vågar vaccinera sig mot covid-19.

Signaturen "Orolig" anser att vi måste bygga upp ett förtroende mot samhället, så att alla vågar vaccinera sig mot covid-19.

Foto: Adam Ihse/TT

Insändare2021-06-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Rapport 8 juni om vaccinering: i åldersgruppen 60-64 är 80% av de vaccinerade födda i Sverige. 64% födda i Mellanöstern, 61 % i Nordafrika, 55 % i övriga Afrika. Nationell statistik visar att etnicitet, utbildningsnivå och inkomst spelar in för viljan att ta vaccinet mot covid-19.

I Hovsjö i Södertälje har 92% utländsk bakgrund. De har uppgett flera skäl varför de inte vill: vaccineringen är ett sätt för politiker att kontrollera medborgarna, vaccinet gör folk dumma, ett sätt att ta död på folk, USA ligger bakom allt.

Syrianska kyrkans präst berättar att han gör allt för att få folk att vaccinera sig, ”Om man inte litar på läkarna borde man i alla fall lita på Gud och ta vaccinet”.

Det är oroväckande när människor inte vågar vaccinera sig. Det innebär ju att smittan aldrig tar slut. På något sätt måste de få förtroende för samhället och förstå att det är för allas bästa att vaccinera sig.