Utvilad av resan – eller behöver du vila ut efter resan

"Hur många är det som kommer hem efter en charterresa och är utvilade" undrar insändarskribenten. Arkivfoto

"Hur många är det som kommer hem efter en charterresa och är utvilade" undrar insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: Jens Alvin

Insändare2023-08-31 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hör på radion att de talar om att semestern är slut för många och jag som äldre tycker mycket av det de säger låter barnsligt. Det verkar vara så att resor söderut kan vara en förutsättning för semestern. Det är väl brist på fantasi.

Hur många är det som kommer hem efter en charterresa och är utvilade? För det mesta så hör man att de behöver vila upp sig och komma till rätta. Detta med hur nyttigt det är att sträcka ut sig i solen råder delade meningar om. Kanske är det bekvämt för vissa, men långt ifrån alla. Man kan ju höra från soldyrkare hur de tycker att barnen och andra skuggar solen, när den sociala kompetensen nått sin botten.

Tänker på en kvinna med tre (fyra med mannen) barn där han var soldyrkare. Efter några år sa hon, nu ska Eva och jag åka på en veckas resa så jag får lite omväxling. För att leva med fem personer i en resväska är sämre än att vara hemma. Vet inte hur många som känner igen sig i den situationen. Men det gäller ju som alltid att tänka på varandra när man är ute på resor.

Personligen så tror jag det är bra att vara nyfiken och ha intressen. Inget är ju självklart och allt går ju inte att köpa för pengar. Hur många har vaskat guld med familjen under sommaren? Ju fler intressen vi skaffar oss, ju lättare blir det att åldras. Att gå i pension och bara leva på minnen, hur kul är det? Däremot att ha många intressen berikar livet hela tiden.