Ulrica Truedsson behöver verkligen gå ut i verksamheten

Insändare 27 januari 2023 21:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur tror du personalen tar det när du säger att det inte kommer bli 19 barn per avdelning?

Nu, Ulrica, är det 18 barn i snitt per avdelning i Katrineholm. På området Karossen, Trädgården, Borgen är det 17-18 barn på 1-3-årsavdelningar och 21-23 barn på 4-5-årsavdelningar. På varje avdelning är det tre personal, förskollärare, barnskötare och ibland barnskötarbiträde. De täcker upp från 6.00 till 17.00/17.30. 

undefined
Ulrica Truedsson (S).

Du pratar om barngrupper, det delar man in avdelningen i viss tid av dagen. Då är det inte 12,3 barn per grupp utan då tar till exempel en barnskötare och går ut eller sitter med en undervisningsgrupp på cirka 6-7 barn. 

Du, Ulrica, behöver verkligen gå ut i verksamheterna, gärna jobba hela pass. Det borde vara ett krav när man sitter som ordförande och styr samt fördelar medel. 

Vi i Liberalerna har under mycket lång tid stridit för mindre förskoleavdelningar men tyvärr får vi inget gehör från S och M. Att nu gå ut och varsla cirka 50 personer i personalen är ju inte i realiteten med barnantalet som minskas. 

undefined
Barn på förskola.

Har kommunen övergivit målet att vi ska öka antalet Invånarantalet i Katrineholm? Det bästa sättet att locka hit barnfamiljer är att erbjuda en förskola och skola med kvalitet, och där är storlek och personal jätteviktiga. 

En undran, kan det vara för att det till största delen är kvinnor som jobbar inom barnomsorgen och skolan som gör att man inte satsar på dessa verksamheter? 

För er är det viktigare att satsa på rondeller samt bygga storskolor som kostar massor i kapital och driftkostnader samtidigt som man tomställer lokaler som kostar cirka 700 000 i månaden.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa