Trädgårdstad i Katrineholm

Glöm inte Katrineholms ursprung stadsvapnet med rosen vilken var lika trädgårdsstaden. Skriver insändarskribenten.

Glöm inte Katrineholms ursprung stadsvapnet med rosen vilken var lika trädgårdsstaden. Skriver insändarskribenten.

Foto: Roger Culmsee

Insändare2020-06-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bygg inga höga hus vid Backavallen. Översiktsplanen säger inget om bostäder. Bevara istället områdets karaktär genom att förtäta med attraktiv småhusbebyggelse. Våra villaområden på söder är attraktiva idag inte minst för barnfamiljer och är attraktiva för människor som väljer att flytta till kommunen. 

Attraktiva boendemiljöer bör betraktas som konkurrensfördelar. Överge de förlegade ideerna om allt tätare och högre bebyggelse. Börja planera för framtiden, med gröna, attraktiva och efterfrågade trädgårdsstäder som är klimatmässigt bättre än höghus i betong. 

Utveckla Katrineholm med bebyggelse som harmoniserar med rådande miljö. Förtäta med höghus i centrum. Fortsätt bygg småstad / trädgårdstad på Söder!

Se hur det gick med miljonprogrammet på Halvergatan, det var inte så länge sedan det revs.

Landsbygdskommuner behöver inte anamma storstadens samhällsbyggnadsideal. Bygg istället vidare på den styrka som småstaden har. En stadsnära landsbygd kommer, om det nya läget vi befinner oss i blir det normala, att gynnas om ökade möjligheter till distansarbete. Katrineholm kan erbjuda en attraktiv småhusbebyggelse och har därför framtiden för sig. 

Katrineholm ingen småstad med storstadskomplex !?