Torget en utmärkt öppen mötesplats 365 dagar om året

Insändare 27 december 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Detaljplanen för torget-området är på gång (ej beslutad). Nya detaljplanen ger rätt att bygga ett hus till på torget. Medborgarnas mest diskuterade fråga under en lång tid är det tilltänkta så kallade guldhuset. Med ett nytt stort hus som låser in torget ska lösa mer rörelse och handel, om vi ska tro på Socialdemokraterna & Moderaterna. 

Hur ska det bli mer trafik och rörelse på torget på grund av ett hus till? Och speciellt under dagtid när många jobbar? Eller är ”guldhuset” endast tänkt för pensionärer? 

Tillit som område finns med i kommunens personalpolitiska dokument. Det talas om att vi litar till varandras omdöme och förmåga. Tillsammans ger vi utrymme för kreativitet och initiativförmåga.

Just så, kan vi tillsammans bli bättre om vi lyssnar på varandra. Vi vet att över 80% av medborgarna som vi talat med vill ha ett fortsatt öppet torg som inte tar bort historian bakom Katrineholms kommuns begynnelse. Majoriteten av befolkningen vill inte ha ett hus på torget.

Vad är det som hindrar att tänka tillbaka på dom samtal som fördes om torget 2012? Gröna ytor, scen, barnaktiviteter, konstis, torgbodar, offentlig toalett, poliskur, parkering på torget, är några idéer från folket idag och från 2012 till politiker och tjänstemän.

Vart tog den demokratiska processen vägen i Katrineholm?

Folket känner sig överkörda fullständigt. Låt oss börja om igen med torgets utveckling och inte som nu torgets avveckling!

Gott Nytt År önskar


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa