Tonåringar blir hotade på stan i Katrineholm

Signaturen "Oroliga föräldrar" är rädda för vad som kan hända deras tonåringar på stan i Katrineholm.

Signaturen "Oroliga föräldrar" är rädda för vad som kan hända deras tonåringar på stan i Katrineholm.

Foto: Roger Culmsee

Insändare2022-08-11 08:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad händer i Katrineholm? Som föräldrar till tonåringar är vi oroliga varje gång de går ut och befinner sig runt omkring i Katrineholm dag som kväll.

Vid ett tillfälle har de blivit hotade av någon grabb som säger att han har pistol och att de skulle följa med honom för deras eget bästa. Vår kille vågade vända på klacken och dra därifrån men en annan grabb "kom inte undan". Han blev mött av ett gäng som diskuterade vad dom skulle "göra med honom". Han slapp undan för de tyckte han var för ung. 

Nu läser jag om fler liknande "fall" på sociala medier. Det får inte fortsätta så här, ungdomarna får lära sig att det är så här "det funkar". Förr eller senare är vi rädda att det händer något riktigt allvarligt och jag tror inte vi är ensamma om att känna så här.

Det är så en vanlig dag eller kväll ser ut på stan i Katrineholm. Det är mobiltelefoner, elkickar, cyklar och allt möjligt dom vill åt för att sedan fortsätta att vara kriminella – något som verkar helt ok. Det måste få ett slut, fler kameror kanske kan vara något eller vad vet vi, något måste hända i alla fall.