Till kommunledningen: Cykelvägnätet eftersatt

Varför inte ta tag i cykelvägnätet där underhållet är eftersatt och ogenomtänkta trafiklösningar förekommer. Skriver Hanna Stahle och Lotta Wistrand.

Varför inte ta tag i cykelvägnätet där underhållet är eftersatt och ogenomtänkta trafiklösningar förekommer. Skriver Hanna Stahle och Lotta Wistrand.

Foto: Privat

Insändare2020-05-26 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Lördagen den 16 maj var Klimatgruppen ute och cyklade – ja bokstavligen. Vi var ett trettiotal personer som cyklade i ett långt pärlband genom Katrineholm.

Vi ville ge positiv uppmärksamhet till cyklandet som klimatsmart och trevligt färdmedel och heja på ett genomförande av de goda visioner som kommunens översiktsplan ÖP30 innehåller och som behövs för att vi ska närma oss klimatmålen.

Vi cyklade från järnvägsparken, runt Lövåsens shoppingcenter, i rondellerna vid Talltullen, till Stora torget och avslutade framför politikens maktcentrum, stadshuset på Gröna kulle, där vi klädde ett träd med våra budskap. Vi fick många glada leenden på vägen, solen sken och vi var glada att ändå kunna göra något (men ändå respektera pandemi-råden).

Varför inte ta tag i cykelvägnätet där underhållet är eftersatt och ogenomtänkta trafiklösningar förekommer både här och var för att främja cyklandet och därmed klimatet. Vi delar gärna med oss av våra synpunkter.

Vi ser vad ni gör och det finns absolut mycket som är bra, men det finns ännu mycket som kan och måste bli bättre. Omställningsarbetet till det fossilfria och miljö/klimatvänliga samhället går för sakta och vi ser som vår roll att bilda opinion och informera om det mycket allvarliga klimatläget. Vi tar exempelvis kontakt med ansvariga tjänstemän inom kommunen rörande cykelinfrastrukturen och om kommunens tätortsnära skogsmark, som vi oroar oss för. Vi har studiecirklar, ordnar föreläsningar och utåtriktade aktiviteter, allt för upplysning och opinionsbildning.

Varför inte ta tag i cykelvägnätet där underhållet är eftersatt och ogenomtänkta trafiklösningar förekommer. Skriver Hanna Stahle, Lotta Wistrand Klimatgruppen
Naturskyddsföreningen Katrineholm.
Varför inte ta tag i cykelvägnätet där underhållet är eftersatt och ogenomtänkta trafiklösningar förekommer. Skriver Hanna Stahle, Lotta Wistrand Klimatgruppen Naturskyddsföreningen Katrineholm.