Sverige bör samverka med andra demokratiska länder

Vi bör söka samverkan med andra nationer som också vill leva ett demokratiskt och fritt liv, skriver signaturen "Illusionsfri gammal gubbe" 
Bilden: Statsminister Magdalena Andersson och moderaternas partiledare Ulf Kristersson besökte den 21 mars den internationella militärövningen Cold Response 2022 utanför Narvik i Nordnorge.

Vi bör söka samverkan med andra nationer som också vill leva ett demokratiskt och fritt liv, skriver signaturen "Illusionsfri gammal gubbe" Bilden: Statsminister Magdalena Andersson och moderaternas partiledare Ulf Kristersson besökte den 21 mars den internationella militärövningen Cold Response 2022 utanför Narvik i Nordnorge.

Foto: Fotograf: Anders Wiklund/ TT

Insändare2022-04-19 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Sverige ska inte gå med i Nato", av Gun-britt Karlsson publicerad den 2 april.

Gun-britt Karlsson anser att Sverige inte ska gå med i Nato för att författare är mot kärnvapen. Hoppsan, då är frågan avgjord, ”för då är väl alla Natoanhängare för kärnvapen” eller hur!? Tyvärr är inte frågan så simpelt. Som varande 90 år och har genomlevt andra världskriget, med bombningar och ockupation i fem år, har min förhoppning om fredlig samvaro grusats, trots FN med flera. 

Det pågående kriget i Ukraina visar att det tyvärr alltid finns folk typ Putin, som vill erövra världen för att få makt att bestämma över andra människors levnadsvillkor. Detta utan hänsyn till vad det kostar i liv och förstörelse. SKAMLIGT!

Nu kan vi som svenskar ryta till och säga ajabaja ”det vill vi inte ha så”. Förhoppningsvis finns det insikt om att vårt numerär är vida underlägsna Sovjets så vi bör söka samverkan med andra nationer som också vill leva ett demokratiskt och fritt liv.

FN kan vi glömma för de blockeras av bland annat Ryssland men som väl är har vi ett EU som till sistvisar vad vi gemensamt kan åstadkomma i krislägen! Så även om Putin hotar med kemiska och nukleära stridsmedel kan vi hoppas att detta kan undvikas genom att vara solidarisk med de blockadbesluten EU och andra nationer har tagit för att minska Rysslands stridsförmåga.

Kom också ihåg att det finns tydliga internationella avtal om icke användning av kemiska- och nukleära stridsmedel, avtal som Putin tydligen inte värderar särskild högt ännu.

Ge inte upp, stöd Ukraina, välj en regering som förmår att besluta för folkets väl!