Svårt att korsa gatan säkert i Flen

Insändarskribenten är inte nöjd med underhållet av övergångsställena i Flen. Bilden är tagen på en annan plats.

Insändarskribenten är inte nöjd med underhållet av övergångsställena i Flen. Bilden är tagen på en annan plats.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-07-21 07:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har Flens kommun slutat följa lagar? Enligt Trafiksäkerhetsverket skall ett övergångsställe ha skylt och streck för att klassas som övergångsställe. I fyra års tid har jag påpekat och mejlat om detta, men som vanligt ska väl en dödsolycka till innan något sker. 

Man har sagt att man prioriterar skolvägar men dom är inte bara runt vår stora skola utan barn och gamla behöver gå över säkert där det finns skyltar. Lite svårt för både bilar och gångare att gå på vita streck när dom inte finns. Utanför Coop finns ett par övergångsställen med mycket trafik likaså genom centrum ner mot skolan. 

Har även påpekat att det finns parkslide som andra kommuner tar bort men här har det istället spridits då parkarbetare inte hade kännedom vad dom röjde så nu har vi 25–30 växter istället för en rugge. Undrar vad pengarna som kommunen fick till invasiva växter ska användas till? 

Vägarna i hela kommunen är fulla med hålor och det ser man inte heller trots att dom säger sig åka och kolla – inte ens när man mejlar om det. Man förväntar sig ett svar av ansvarig när man mejlar, men den moralen har man inte, bättre att tiga.

Har bott här i 70 år och ALDRIG sett sämre underhåll och förstår att det inte etableras industrier här och att utflyttningen till andra orter ökar.