Svårt att få tider för vaccinering mot influensa

Gunnel Malm i Julita skriver att det är svårt att få tid för vaccinering mot influensa.

Gunnel Malm i Julita skriver att det är svårt att få tid för vaccinering mot influensa.

Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Insändare2020-11-05 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Influensavaccin kan vara bra att ta, så tänker nog de flesta av oss 70 plus idag. Jag menar i corona tider är det väl bra att skydda sig mot flunsan i alla fall. Men icke. Jag hade väl ingen panik med att ringa och beställa, kan ju knappt ta mig till stan, men nu börjar även andra misströsta. 

Folk har ringt sjukvården för att kunna få sin spruta och då blir de hänvisade hit och dit.  Ingen vet någonting, ingen kan svara och till sist visar det sig att det, på de flesta vårdcentraler, inte finns möjlighet till vaccinering förrän nästa år! 

Här i Julita har vi varit utan distriktssköterska sen i mars, om jag inte minns fel, finns det inga tankar om att kanske fixa vaccinering en eller ett par dagar på plats? Det går att åka till en fästingbuss, eller den kommer hit, men andra vaccineringar där verkar regionen vara totalt tagna på sängen. Att förenkla saker och ting verkar inte ingå i konceptet. Så, alla 70 plussare, snart åker vi på både influensa och coronan undrar vad alla som skall ta hand om oss tänker. Orkar de verkligen med ett varv till?