Svar till ”Orolig Julitabo” om vattnet i Julita

Idag finns det ett antal äldre vattenverk och avloppsreningsverk i orterna Julita, Österåker och Bie som behöver åtgärdas, skriver Sörmland Vatten och Avfall AB.

Idag finns det ett antal äldre vattenverk och avloppsreningsverk i orterna Julita, Österåker och Bie som behöver åtgärdas, skriver Sörmland Vatten och Avfall AB.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Insändare2022-11-30 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till signaturen ”Orolig Julitabo” publicerad den 21 november.

Dricksvatten är det viktigaste livsmedel vi har för en hållbar samhällsutveckling!
Som huvudman för de allmänna vatten- och avloppsanläggningarna i Katrineholm, Flen och Vingåker arbetar vi för långsiktig hållbarhet, även för kommande generationer. 

Det innebär bland annat att vårt uppdrag är att utreda olika alternativ när det krävs kapacitetshöjande åtgärder, när vatten- och avloppsverk är i behov av renovering och när nya verksamhetsområden ska anslutas till det allmänna VA.  Syftet är att hitta och välja den mest effektiva och hållbara lösningen för att säkerställa invånarens behov av vatten- och avloppstjänster.

Idag finns det ett antal äldre vattenverk och avloppsreningsverk i orterna Julita, Österåker och Bie som behöver åtgärdas. 

En miljömässig och ekonomisk effektiv lösning för att säkerställa framtida leveranser av våra tjänster är att vi förstärker ledningsnätet genom att förlägga vatten- och spillvattenledningar från Katrineholm till Äs i samband med att Trafikverket bygger om riksväg 56. Detta möjliggör också att vi kan ansluta Ättersta som är ett beslutat verksamhetsområde i Vingåkers kommun. 

Vi i är stolta över det kranvatten vi har i våra tre kommuner! Alla tre kommunerna blir omnämnda i tävlingen ”Sveriges godaste kranvatten”, ett av dem även som Svealands godaste.

Välkommen att kontakta oss för löpande information.