Svar till insändaren "Besviken på lasagnen"

Alexandra Ydevall, ägare till restaurangen Fotografens Café & Bistro i Katrineholm, svarar en vesviken matgäst.

Alexandra Ydevall, ägare till restaurangen Fotografens Café & Bistro i Katrineholm, svarar en vesviken matgäst.

Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

Insändare2022-06-03 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi beklagar att det har skett en missuppfattning när det gäller vår lasagne. För oss är lasagne en klassisk rätt med nötfärs, bechamelsås, lasagneplattor, ost osv. Men vi borde självklart inte tagit för givet att alla skulle uppfatta ordet lasagne på det sättet.

Matallergier och kostvariationer är otroligt viktiga för oss på Fotografens så vi svarar gärna på frågor om våra rätter, och i möjligaste mån anpassar vi rätterna för att de ska kunna passa de flesta. Ett vegetariskt alternativ finns alltid och vi kan alltid lösa en vegansk rätt även om en inte skulle finnas på menyn. Prata med oss! Vi finns här för er och vill göra er upplevelse hos oss på Fotografens till den allra bästa!

Om maten vi serverar är fet? Ja, mycket av maten vi serverar innehåller olika former av fett. Som många av er säkert känner till är fett en fantastisk smakbärare och vi adderar en viss mängd fett för att få riktigt smakrika och härliga rätter. Även om vi har älskade stamgäster som äter hos oss ofta, så är ett restaurangbesök ofta kryddan till vardags (eller fest) och därför har vi valt att prioritera smak hos oss. Därför är maten inte är lika fettsnål som den vi lagar till vardags i våra hem.

Tack för ordet! Nu hoppas vi att ni vill komma och äta, njuta och prata mat med oss personligen i stället för via artiklar och insändare. Varmt välkomna!