Sunt förnuft – skotta fram era brevlådor!

Skotta fram era brevlådor.

Skotta fram era brevlådor.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Insändare2024-02-15 14:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har jobbat många år som reklam utdelare, och det har varit relativt bra skottat kring brevlådorna på landet. Men under förra och speciellt den här vintern har det blivit katastrof. En del beror på plogarna som sköter vägarna att det blir vallar av snö framför lådorna. Men sunt förnuft säger ändå att man tar sin skyffel och går ut och skottar rent runt sin brevlåda åt båda hållen, både för postutdelarna men också för oss reklam utdelare, som kommer från olika håll. 

Det är också viktigt att de som sköter plogning och sandning av mindre grusvägar får uppdrag från de som beställer detta, alltså denna vinter har vi haft väldigt mycket snö, men också varmare perioder som gjort att snön har smält och sen frusit till is. Ändå så sandas det inte, en ren isgata måste sandas för att minska risken för olyckor, jag själv hamnade i diket denna vinter på grund av ren isväg – som inte syntes då det snöat ovanpå isen.

Så kontentan av det hela, bor man på landet så håll ordning på era lådor, både så man kommer fram till lådan från båda hållen, grusa gärna också, och se till att lådan inte är för långt ifrån vägkanten eller lutar utåt, men också se till att de i största möjligaste mån är snö fria. 

Viktigt att tänka på speciellt om man sätter "ej reklam" på lådan – när de blir snöiga eller isiga så ser vi inte och ni får reklam i alla fall. Skaffa ordentliga skyltar och sätt synligt på framsidan, har du ett ställe också som bara är sommarstuga, ta ner din låda inför perioden du inte är där, eller sätt ett spännband eller liknande så vi vet när eller när ni inte ska ha reklam. Vi har hundratals lådor att hålla reda på under våra rutter, så vi kan inte minnas allt i huvudet. 

För gärna detta vidare till grannar osv, och har ni äldre grannar som inte orkar skotta, hjälp dom gärna, ingen har dött av att hjälpa andra.