Storskolan är ett politiskt fiasko

Nästa vecka kommer eleverna till nya Järvenskolan, men byggnaden är inte färdig på långa vägar, menar insändarskribenten. Bilden togs i april.

Nästa vecka kommer eleverna till nya Järvenskolan, men byggnaden är inte färdig på långa vägar, menar insändarskribenten. Bilden togs i april.

Foto: Alice Staaf

Insändare2022-08-13 07:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Denna vecka börjar lärare röra sig in i Järvenskolan och nästa vecka kommer eleverna. Frid och fröjd har det låtit, men detta bygge är inte färdigt på långa vägar. 

1800 besiktningsanmärkningar får byggnaden, till skillnad från ett annat företag med 280 anmärkningar på det andra storbygget i staden. Tiotusen kronors skillnad, för att inte satsa på en lokal entreprenör, är 1500 bygganmärkningar. Inte råga på det, dessa anmärkningar har heller inte åtgärdats, vilket innebär vite inom byggbranschen. 

Skolan är inte färdig, alla lärare har inte fått sina kontorsmöbler. Alla klassrum har inte heller fått sina möbler, varav en andel möbler är restade. Alltså finns det risk att elever på får sitta på golvet nästa vecka. 

Skador inuti byggnaden såsom översvämning, trasiga väggar, felmonterade kök, leder till att denna fantastiskt fina byggnad endast kan ses som ett politiskt fiasko inför det kommande valet. Vad är detta för fantasibyggnad ? 

Ett stort antal "veteraner", lärare som tillhört Järvenskolan i många år, lämnade Järvenskolan i våras för att de såg detta komma. "Lärare tjänar inte på att vara lojala mot kommunen", var ett av argumenten som dessa 20-tal lärare bar med sig. Varför har lärare inte blivit frågade om hur undervisning sker i ett klassrum, frågar många lärare denna vecka.

Tråkig start, men med förhoppning att det blir det bättre ... kanske.