Stängt badhus ska renoveras – rutschbanan uppgraderas

Rutschbanan i äventyrsdelen av simhallen ska uppgraderas. (Arkivbild)

Rutschbanan i äventyrsdelen av simhallen ska uppgraderas. (Arkivbild)

Foto: Adam Ihse/TT

Insändare2023-05-20 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Ska simhallen vara stängd under en lång period?".

Simhallen ska renoveras och kommer under arbetet att hållas stängd. Simhallen kommer att vara stängd för besök 1 juni – 7 augusti. Vi har för att spara tid och resurser planerat in samtliga arbeten under samma tidsperiod – vilket innebär att vi inte behöver stänga delar av badet under högsäsong.  

Högdelen vid stora bassängen ska renoveras. Här blir det nytt tätskikt, isolering, nya fönsterpartier och ny vit väggbeklädnad. Hopptornet kommer delvis renoveras, trasiga kakelplattor kommer bytas ut och ventilationen ses över och justeras. I samband med renoveringen kommer det byggas upp en stor ställning och vattennivån kommer att sänkas med cirka en meter. 

I äventyrsdelen så lagar vi trasiga figurer och målar om golvet i barnlagunen. Rutschbanan kommer att uppgraderas med elva större ljuspuckar, högtalare och ett nytt tidtagningssystem. Det nya systemet innebär att våra badgäster kommer att kunna se hur många smash points de lyckats träffa och hur snabbt de åkt. Uppe vid banans start kommer man även att kunna välja ett tema med ljud och ljus på sitt åk. 

Eftersom vi stänger simhallen längre än en vecka får du ditt period- eller klippkort förlängt för motsvarande period. Observera att biljettens giltighetstid måste vara inom tiden för stängning (normal sommarstängning räknas inte in).  

Actic har vanliga sommaröppettider men ombyte sker i andra, anvisade omklädningsrum. Mer information om simhallen finns på vår hemsida.

Välkommen åter till en fin, nyrenoverad simhall. 

Oskar Holmberg Brorsson, enhetschef Sportcentrum i Katrineholm.
Oskar Holmberg Brorsson, enhetschef Sportcentrum i Katrineholm.