Sparka ut insparkarna!

Insändare 17 oktober 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Coronaviruset har inte lagt sig på sin dödsbädd. Det kommer att följa oss in i våra kroppar, så snart vi är det minsta oförsiktiga. Och vi kan nu notera att smittalen åter går upp. En – av flera – orsaker är insparksfester på universitets- och högskolenivå. På nätet kan vi se bilder där nyinskrivna studenter samlas och festar som ett sätt att introduceras i sin nya miljö.

Man kunde ju möjligen inbilla sig, att just den här gruppen unga vuxna borde utgöra någon sorts elit när det gäller medvetenhet, kunskap och bildning. Men det tycks vara precis tvärtom.

Det är ju så att just den här åldersgruppen löper väldigt liten risk att bli allvarligt sjuk i covid-19. Men det betyder ju inte att de inte kan bli sjuka, och till och med dö. Men ännu mer upprörande är ju att de kan komma att föra smittan vidare, till andra i samma åldersgrupp, men också till den äldre delen av befolkningen. Och då blir det allvar! En oförsiktig student, som smittar sin mormor, som sedan kanske avlider i sjukdomen, har förmodligen dragit på sig en samvetsskuld som blir svår att leva med. 

Så stoppa dessa partyn omedelbart! Pandemin är ingen lek!

Ämnen du kan följa