Sörmlandstrafiken försvårar och omöjliggör pendling

Samtidigt som 29:an stannar blinkar 405:an och kör iväg ...

Samtidigt som 29:an stannar blinkar 405:an och kör iväg ...

Foto: Busspendlare

Insändare2023-05-30 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi uppmanas att ställa bilen och åka kollektivtrafik.

Hur tänkte ansvariga när de försvårar och omöjliggör pendling? När anslutningsbussen avgår en minut innan inkommande landsortsbuss är framme? Undertecknad bor i Julita och pendlar till Eskilstuna och missar därmed sista bussen hem. Åker hem med #29 kl.15:58 från E--a Centrum. Bussen ska enligt tidtabellen vara i Äsköping 17:01. Min anslutningsbuss #405 går 17:00.

Frågade kundtjänst varför Sörmlandstrafiken gör en så ogenomtänkt och "idiotisk"idiotisk planering. Han kunde naturligtvis inte svara på frågan. Den vänliga mannen rekommenderade att jag skulle ta en tidigare buss. Den bussen går två timmar och sju minuter tidigare. Det är uteslutet att jag kan gå två timmar tidigare för att sedan sitta lika lång tid och vänta vid ändhållplatsen. Då föreslog han att jag skulle ta en senare buss. Jag frågade när den går, och han kollade. Det var sista bussen. Nästa buss går klockan 07:00.

Det finns dock ett alternativ, åka #414 via Katrineholm, byta till #405 och åka runt Öljaren. En liten nätt tripp på drygt en och en halv timme istället för en resa på tre minuter.

Detta är absurt!