Sörmlands sjukvård sämst i landet

Insändare 29 mars 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har bott i Sörmland i 1,5 år, är multipelsjuk och mycket irriterad på det bemötande jag fått av länets sjukvård. Jag är diabetiker och går på Kullbergska diabetesmottagningen samt fotsjukvården. Jag har något som kallas för charcotfot och vet hur sjukdomen ska hanteras, exempelvis ska foten magnetröntgas. 

När jag ringer diabetesmottagningen säger dom att jag ska ringa fotsjukvården, som i sin tur säger att jag ska åka till akuten, som i sin tur säger att man ska vända sig till sin mottagning.

På Flens vårdcentral fick jag en direktremiss till röntgen som inte visade något eftersom det var en slätröntgen. Efter tio dagar kunde jag inte sätta ner foten och då ringde jag akuten som säger att jag ska ringa 1177 för rådgivning. Jag behöver ingen rådgivning, för jag har haft detta förut! Jag hamnar i telefonkö som blir full och kopplas bort. 

Så jag testade att chatta med 1177 tills det kom autofrågor som: "Har du ingen känsel i ben/fot?" Jag svarade "nej" och då kom det en "Red alert" upp som sa att jag skulle ringa 112 för jag kunde ha en stroke. Det har jag inte!

Sörmlands sjukvård har den sämsta organisationen jag upplevt med mina 46 år som typ 1 diabetiker och multipelsjuk. Jag överväger nu att skriva mig i Stockholm igen för att få den vård jag behöver.

Jag kan min sjukdom och min sjukdomsbild, det kan inte sjukvårdspolitikerna i detta län och dom som tar hand om mig är baklåsta. Det är rent ut sagt vansinnigt att det ska gå till på detta sätt.

Jag kommer att skaffa dubbelt boende och ni kommer delvis bli av med mina skattepengar för att detta inte fungerar. För jag är rädd för min framtid och så är även min familj. Tycker ni sjukvårdspolitiker att det ska vara så ?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa