Sommarstängd fritidsgård del av demokratiskt förfall

Insändarskribenten upprörs över att fritidsgården i Vingåker stänger under sommarlovet.

Insändarskribenten upprörs över att fritidsgården i Vingåker stänger under sommarlovet.

Foto: Brun, Thomas

Insändare2023-05-04 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en demokrati tar människor hand om varandra. Solidaritet är en av hörnstenarna, vi skapar trygghet genom att solidariskt främja den demokratiska tanken om allas frihet och allas rätt till en dräglig tillvaro. I demokratins namn bygger vi nätverk, där varje del av nätverket är en betydelsefull länk i vår strävan för allas rätt till ett bra liv. 

En viktig del i dessa nätverk är fritidsgårdsverksamheten, vilken skapar möjligheter för ungdomar att slippa ensamhetes mörker, i skoltider i allmänhet och i skollediga tider i synnerhet. Dock inte i Vingåker. Här stänger man fritidsgården under sommarlovet. Fritidsgården och dess personal är betydelsefulla för besökarna på många sätt. För den som vill delta i aktiviteter, för den som inte vill eller orkar det. Men framför allt: där finns vuxna att prata med och få känna sig sedd av.

Som skäl för stängning anges budget, med hänvisning till personalens handläggning och beredning av ärendet. Men snälla politiker i kultur- och fritidsnämnden, ni har ju all makt att stoppa detta förslag. Varför gjorde ni inte det? Detta är ytterligare ett bevis på demokratins förfall i Vingåker. Vad skall komma härnäst …