Socialdemokraterna har svikit pensionärerna

Insändare 6 maj 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till socialdemokraternas debattartikel "Vi behöver stötta varandra ur krisen?" Publicerad 28 april.
När ska ni socialdemokrater börja rannsaka er själva? Ni slår er för bröstet som ett rättvist och normgivande parti vilket ni inte är! Som pensionär så har man upptäckt ert svek mot de vanliga människor i Sverige, synnerhet mot pensionärer. Vi i Sverige har haft de bästa pensionerna i Norden, idag har vi de sämsta i Norden. Givetvis så bär socialdemokratin skulden för detta, för utan Socialdemokraterna så hade pensionsöverenskommelsen aldrig blivit av 1994. Tack vare Göran Persson så har pensionärerna det jobbigt. 

Göran Dahlström ta ett snack med exempelvis en pensionerad undersköterska som arbetat i 40 år i kommunen. Försök förstå hur illa det är med pensioner i Sverige istället för att påstå att ni förbättrar för varje generation, det är skitsnack. Socialdemokraterna är ett svikarparti som har tappat sin ideologiska kompass. Socialdemokraterna har gett ett löfte som de inte infriar.

Kommer ihåg en socialdemokratisk valaffisch från 50 talet, där äldre man i kraftig slokmustasch säger följande "gärna en guldklocka men en bra pension först" då kanske fanns lite idealism hos sossarna.

Givetvis så är jag mycket förvånad över er mörkläggning av information till invånare i regionen och kommunen, det kommer till vår kännedom tack vare journalister i Katrineholms-Kuriren. Hur ser ni på oss kommuninvånare? Betraktar ni oss som illa funtade? Att vi inte klarar av information av viss karaktär. Så gjorde man i forna DDR och i Sovjet. Ryssland fortsätter i den andan. Sluta med det! Kommuninvånarna är vuxna nog att hantera information. 

Läs mer!

Insändare: Regeringens nya budget, en besvikelse

Regeringens nya budget, en besvikelse

Insändare: Sänk hyran för boulebanorna

Sänk hyran för boulebanorna
Visa fler
Ämnen du kan följa