Socialdemokraterna bryr sig inte om kyrkan: Enbart makt

SD vill varken driva kyrkan höger, vänster, bakåt eller framåt utan låta den baseras på Svenska kyrkans bekännelseskrifter och guds tidlösa ord, skriver Aron Emilsson (SD), gruppledare SD i kyrkomötet.

SD vill varken driva kyrkan höger, vänster, bakåt eller framåt utan låta den baseras på Svenska kyrkans bekännelseskrifter och guds tidlösa ord, skriver Aron Emilsson (SD), gruppledare SD i kyrkomötet.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-09-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till Socialdemokraternas insändare "En kyrka för alla – eller bara för vissa?" Publicerad den 10 september. 

Jesper Eneroth (S) och Jan Olov Karlsson (S) anför i en insändare en rad floskler och förtalsliknande lögner om Sverigedemokraterna. Fakta är att vi utifrån Bibelns uppmaning inte vill göra skillnad på människor och dess värde, vi vill tillämpa den bibliska förvaltarskapstanken vad gäller samfundets ekonomi, kulturarv, skogsbruk med mera. Vi vill inte använda kyrkan som en politisk plattform till skillnad från Socialdemokraterna.

S menar att "viktiga värden står på spel" i kyrkovalet. Det är sant. S släpper in imamer att predika i våra kyrkor, vill öppna för samarbeten med, och är beredda att sälja kyrkor, till islamistkopplade organisationer. Det är viktiga värden vi aldrig kommer att kompromissa kring. Svenska kyrkan ska vara en klassisk kristen konservativ kyrka som fokuserar på sina bekännelseskrifter, dess kristna tro och lära – inte andra religioner. 

S tillskriver oss som högerkonservativa och att vi vill vrida klockan tillbaka. Här avslöjar S sin okunskap. S vill att kyrkan ska ersätta den tidlösa och heliga skriften, Bibeln, och hela den kristna tron med sin progressiva ideologiska vänsterliberala politiska agenda. S vill få detta att handla om rikspolitiska frågor, medan vi vill att kyrkan i grund och botten ska handla om teologiska frågor. SD vill varken driva kyrkan höger, vänster, bakåt eller framåt utan låta den baseras på Svenska kyrkans bekännelseskrifter och guds tidlösa ord, och ur det följa den kristna missionsbefallningen.