"Socialdemokraterna är inte trovärdiga"

Anders Holmberg på SVT ställde då Morgan Johansson mot väggen - ”När du sitter i opposition så är det här främlingsfientliga krav, men när du sitter i regeringen är det bra politik”, skriver signaturen "C.E.G."

Anders Holmberg på SVT ställde då Morgan Johansson mot väggen - ”När du sitter i opposition så är det här främlingsfientliga krav, men när du sitter i regeringen är det bra politik”, skriver signaturen "C.E.G."

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2021-10-11 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På sociala medel har det den senaste tiden diskuterats friskt om socialdemokraternas hyckleri. Så sent som 2008 ansåg justitieminister Morgan Johansson (S) att förslag om språktest för att migranter ska kunna erhålla permanent uppehållstillstånd var främlingsfientligt. Förslaget var från början sverigedemokraternas, men nu ligger det som förslag från regeringen. 

Anders Holmberg på SVT ställde då Morgan Johansson mot väggen - ”När du sitter i opposition så är det här främlingsfientliga krav, men när du sitter i regeringen är det bra politik”. Den generade ministern svarade till sist ”Jag har tänkt om”.

Några dagar senare erkänner ministern Mikael Damberg, i en intervju i AB, att de (socialdemokraterna) varit rädda för att ses som rasister. Damberg erkänner alltså att han varit rädd för att bli rasistförklarad om han sa som det var! - Att det blir problem med en stor invandring på kort tid. Men ”Vi kan ta emot all världens folk, det är inga problem”, var den offentliga ståndpunkten, tills helt nyligen.

När Jonas Andersson (SD) senare i riksdagen frågar Morgan Johansson vilket är nästa SD förslag där han ska tänka om. Blir det om återvandring eller om trancitcenter utomlands, och kommer det att dröja 10 år den här gången också”? Ministerns svar blev den vanliga rasistanklagelsen över SD. 

Men nu börjar alltfler medborgare inse att ”Det där stämmer ju inte”. ”Vi kan inte ta emot hela världen om vi ska ha kvar vår välfärd”. Socialdemokraterna är inte trovärdiga. Vad som behövs nu är en lång process till försoning, om det ens är möjligt. Sossarna och Moderaterna har bedragit svenska folket i årtionden. De ska naturligtvis be alla om ursäkt som har påtalat problemen och blivit uthängda i media som rasister. (Om man påtalar ett problem så är man inte med automatik rasist.) De ska inte komma undan med sitt överslätande och ängsliga rädsla för att bli kallade rasister. Men allt svek mot svenska folket hade aldrig behövt hända om vi haft media som stått upp för sitt uppdrag – granskat makthavarna! Inte förföljt dem som tidigt varnade när Sverige började förvandlas från tryggt välfärdsland till ett land i kaos.