Smidigt med vaccinering i Sörmland

Signaturen "Sören i Flen" tycker att vaccineringen i Katrineholm gick smidigt och var välorganiserad.

Signaturen "Sören i Flen" tycker att vaccineringen i Katrineholm gick smidigt och var välorganiserad.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-04-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Såg just på nyheterna hur man fick stå och vänta i Stockholm för att få en covidsprutan på kort varsel. Vissa hade stått i fyra timmar och tillslut ändå fått gå hem utan vaccinsprutan.

Annat var det i Sörmland och det jag känner till var i Katrineholm, på Västgötagatan 16. Av en händelse gick jag in på 1177.se och upptäckte där att vi som är födda -49 eller tidigare kunde boka vaccinering. Detta var i fredagen den 26 mars och jag kunde då direkt boka en tid till dagen efter, 27 mars. Det fanns gott om tider att välja. 
Jag valde 12.45. 

Åkte dit i god tid och efter lite letande tillsammans med en granne, visade det sig bakom munskyddet, så hittade vi rätt. Ingen kö, tre kvinnor tog emot, direkt in, tvätta händerna, fick munskydd och visades till nästa kvinna där man fick legitimera sig, visades till nästa kvinna som bara visade mig till Åsa, som skulle ge mig sprutan, vidare till en kvinna som gav mig ett papper om vad som gäller inför spruta två och hon visar mig vidare till en annan kvinna, som satte mig på en stol och där skulle jag sitta i 15 minuter.

Sen var det bara att åka hem igen. Jag var färdig innan jag skulle vara där… Vilken fantastisk organisation. Det var cirka tio kvinnor som på olika sätt tog hand om mig på en sträcka mindre än 40 meter.

Jag är VÄLDIGT imponerad av hur det sköttes och glad att jag fick uppleva detta med egna ögon. Ett stort TACK till er som arrangerat detta och till er som skötte själva ruljangsen. Strålande helt enkelt.